Personaliserad nutrition och etik; Jennie Ahlgren; 2014
endast ny

Personaliserad nutrition och etik

av Jennie Ahlgren
Personaliserad nutrition och etik En empirisk studie av svenska konsumenters inställning till gentester för hälsans skull Att med hjälp av individuell genetisk information skräddarsy kostråd åt individer kan verka lockade för både konsumenter, olika marknadsaktörer och samhället i stort. En rad etiska frågeställningar aktualiseras emellertid i relation till denna idé. Med hjälp av empiriska undersökningar fokuseras i denna avhandling några av dessa frågor – sådana frågor som uppstår i relation till de konsumenter som är tänkta att använda sig av detta koncept. De empiriska resultaten diskuteras också i relation till begrepp som hälsa, mat och ansvar.
Personaliserad nutrition och etik En empirisk studie av svenska konsumenters inställning till gentester för hälsans skull Att med hjälp av individuell genetisk information skräddarsy kostråd åt individer kan verka lockade för både konsumenter, olika marknadsaktörer och samhället i stort. En rad etiska frågeställningar aktualiseras emellertid i relation till denna idé. Med hjälp av empiriska undersökningar fokuseras i denna avhandling några av dessa frågor – sådana frågor som uppstår i relation till de konsumenter som är tänkta att använda sig av detta koncept. De empiriska resultaten diskuteras också i relation till begrepp som hälsa, mat och ansvar.
Utgiven: 2014
ISBN: 9789197524988
Förlag: Media-Tryck
Format: Inbunden
Språk: Svenska
Sidor: 212 st
Personaliserad nutrition och etik En empirisk studie av svenska konsumenters inställning till gentester för hälsans skull Att med hjälp av individuell genetisk information skräddarsy kostråd åt individer kan verka lockade för både konsumenter, olika marknadsaktörer och samhället i stort. En rad etiska frågeställningar aktualiseras emellertid i relation till denna idé. Med hjälp av empiriska undersökningar fokuseras i denna avhandling några av dessa frågor – sådana frågor som uppstår i relation till de konsumenter som är tänkta att använda sig av detta koncept. De empiriska resultaten diskuteras också i relation till begrepp som hälsa, mat och ansvar.
Personaliserad nutrition och etik En empirisk studie av svenska konsumenters inställning till gentester för hälsans skull Att med hjälp av individuell genetisk information skräddarsy kostråd åt individer kan verka lockade för både konsumenter, olika marknadsaktörer och samhället i stort. En rad etiska frågeställningar aktualiseras emellertid i relation till denna idé. Med hjälp av empiriska undersökningar fokuseras i denna avhandling några av dessa frågor – sådana frågor som uppstår i relation till de konsumenter som är tänkta att använda sig av detta koncept. De empiriska resultaten diskuteras också i relation till begrepp som hälsa, mat och ansvar.
Ny bok
304 kr319 kr
5% studentrabatt med Studentapan
Begagnad bok (0 st)
Ny bok
304 kr319 kr
5% studentrabatt med Studentapan
Begagnad bok (0 st)