En doftande örtagård inom räckhåll Salvia, rosmarin och timjan, mynta, dragon och körvel att laga mat utan färska örter är som att lyssna på musik i mono. En oändlig dimension av smak, doft och ögonfröjd går förlorad. Att själv odla örterna, se dem spira och sköta om dem fram till skörd ger en alldeles särskild tillfredsställelse. Vare sig du anlägger en hel örtagård i din trädgård eller föredrar att odla dina örter i krukor får du mängder med tips som gör att du kan lyckas. En del örter vill ha mycket sol medan andra klarar sig bättre i skuggläge. Du får veta om örternas krav på jord och näring, om de odlas bäst som solitärer eller ska samplanteras, om sådd och utplantering och om vilka som kan övervintra. Att odla örter är att följa en mångtusenårig tradition. I den här boken kan du läsa om örternas historia, var de kommer ifrån och hur de har använts som läkeväxter och vad de kan vara bra för. Du får härliga råd om hur du kan använda örterna till olika rätter och till drycker av skilda slag. Med de inspirerande och underbart vackra färgbilderna lär du dig skilja på de olika örterna. Det är i sanning en fröjd att ha en doftande örtagård inom räckhåll.
Åtkomstkoder och digitalt tilläggsmaterial garanteras inte med begagnade böcker