Anna Bergenströms stora kokbok, den av så många älskade Annas mat, finns idag i så gott som alla matintresserades kök. Den har sålts i mer än 300 000 exemplar sedan den kom ut första gången 1991 och har lovordats för de inspirerande och pedagogiska recepten och de sensuella bilderna. Nu har denna omtyckta kokbok utökats med ytterligare drygt 300 nya härliga recept.
Redan första upplagan av Annas mat, Stora kokboken, innehöll de flesta av de recept man väntar sig att hitta i en stor kokbok, skrivna på det personliga sätt som gjort Anna Bergenström så uppskattad som matskribent. Med sitt rika innehåll av vardagsmat och festmat, av enkel, lättlagad mat vid sidan av mer raffinerad har den länge varit den självklara baskokboken för många.
Nya Annas mat har utökats med en mängd nya recept på mat som ¿ligger i tiden¿, bland annat asiatisk mat och mat från Medelhavsköket. Men också med fler läckra sallader, pastarätter, nya bröd och en lång rad spännande desserter. Många fler festtips och ett betydligt större avsnitt om konservering är ytterligare några förändringar som bidrar till att Nya Annas mat känns som en helt ny kokbok.
Nisse Petersons och Björn Lindbergs fotografier har utökats med ett nittiotal nya, stämningsfyllda bilder av Fanny Bergenström.
Anna Bergenström är sedan många år matskribent i Dagens Nyheter. Hon har tidigare skrivit böckerna Första kokboken, Annas mat, Rotation i köket, Sparmat, Rosenbröd och Majorer, Annas örtagård och, tillsammans med dottern Fanny Bergenström, Vinterns goda ting.
Åtkomstkoder och digitalt tilläggsmaterial garanteras inte med begagnade böcker