Naturligt vin; Emil Broomé, Emil Arvidson; 2014

Naturligt vin Upplaga 1

av Emil Broomé, Emil Arvidson
Naturligt vin har utsetts till svensk vinnare i kategorin Bästa Franska Vinbok (Best French Wine Book) i den prestigefyllda tävlingen The Gourmand Awards, även kallad Kokboks-VM.

"Boken har gjort mig såväl mindre kritisk som mer nyfiken."
Bengt-Göran Kronstam, Allt om Vin

"Det här är en bok som går till botten med de senaste åren stora vintrend."
Elle Mat & Vin

Naturvin, vin tillverkat utan tillsatser, håller på att förändra vår mest traditionstyngda dryckeskultur. En grupp bönder och entusiaster har format en vinets punkscen som sprider sig över världen och drar en ny generation till glasen.

Vinimportören Emil Broomé och journalisten Emil Arvidson åker genom Frankrike för att träffa bönder, restaurangägare, bloggare, konstnärer, barflugor, servitörer, pensionärer och ungdomar med en sak gemensamt: deras liv har ändrats av vinet.

De dricker med välklädda debattörer som tagit naturvin in i finrummen, med åttioåriga damer som har gjort vin utan tillsatser sedan femtiotalet och med japanska män som vallfärdat hit för att odla druvor, bara på grund av en fantastisk flaska.

Naturligt vin är den första boken på svenska om vinvärldens mest spännande rörelse.

Emil Broomé började som 19-åring plöja vinböcker och gå på vinprovningar. Efter sommelierjobb på ett flertal Malmökrogar startade han 2010, tillsammans med Ulf Ringius, Vin & Natur. Idag arbetar de med cirka 65 vinbönder, i huvudsak från Frankrike men även från Italien och Spanien. Bönderna de arbetar med har som mål att göra levande viner utan eller med så lite tillsatser som möjligt.

Emil Arvidson är journalist och bor i Stockholm. Det senaste femton åren har han skrivit om kultur, politik och musik för svenska dagstidningar och magasin. Just nu jobbar han med en bok om amerikansk matkultur och en om en svensk rapstjärna.

"En personlig och skön bok om det hetaste ämnet i vinvärlden de senaste åren de så kallade naturliga vinerna. En bok att bli inspirerad av."
Magnus Eriksson, Helsingborgs Dagblad

"Naturligt Vin är ett grafiskt tilltalande verk med många foton samt målningar av naturvinsrörelsens egen huskonstnär Michel Tolmer."
Finare Vinare

"...en introduktion till naturvin och den franska dryckeskultur som ger rörelsen dess näring. Vi får följa med till vinbarer i Paris och träffa odlarna på landet, en nödvändig kombination för att förstå vad naturvin handlar om."
Alf Tumble, Dagens Nyheter 

"Här får man lära sig att det finns vin som inte manipulerats - och att de smakar gott."
Christina Heinä Liman, Allt om Trädgård

"Naturligt vin av vinimportören Emil Broomé och journalisten Emil Arvidson går till botten med naturvinstrenden."
Allt om Vin

...en introduktion till naturvin och den franska dryckeskultur som ger rörelsen dess näring. Vi får följa med till vinbarer i Paris och träffa odlarna på landet, en nödvändig kombination för att förstå vad naturvin handlar om.

Alf Tumble, Dagens Nyheter
Naturligt vin har utsetts till svensk vinnare i kategorin Bästa Franska Vinbok (Best French Wine Book) i den prestigefyllda tävlingen The Gourmand Awards, även kallad Kokboks-VM.

"Boken har gjort mig såväl mindre kritisk som mer nyfiken."
Bengt-Göran Kronstam, Allt om Vin

"Det här är en bok som går till botten med de senaste åren stora vintrend."
Elle Mat & Vin

Naturvin, vin tillverkat utan tillsatser, håller på att förändra vår mest traditionstyngda dryckeskultur. En grupp bönder och entusiaster har format en vinets punkscen som sprider sig över världen och drar en ny generation till glasen.

Vinimportören Emil Broomé och journalisten Emil Arvidson åker genom Frankrike för att träffa bönder, restaurangägare, bloggare, konstnärer, barflugor, servitörer, pensionärer och ungdomar med en sak gemensamt: deras liv har ändrats av vinet.

De dricker med välklädda debattörer som tagit naturvin in i finrummen, med åttioåriga damer som har gjort vin utan tillsatser sedan femtiotalet och med japanska män som vallfärdat hit för att odla druvor, bara på grund av en fantastisk flaska.

Naturligt vin är den första boken på svenska om vinvärldens mest spännande rörelse.

Emil Broomé började som 19-åring plöja vinböcker och gå på vinprovningar. Efter sommelierjobb på ett flertal Malmökrogar startade han 2010, tillsammans med Ulf Ringius, Vin & Natur. Idag arbetar de med cirka 65 vinbönder, i huvudsak från Frankrike men även från Italien och Spanien. Bönderna de arbetar med har som mål att göra levande viner utan eller med så lite tillsatser som möjligt.

Emil Arvidson är journalist och bor i Stockholm. Det senaste femton åren har han skrivit om kultur, politik och musik för svenska dagstidningar och magasin. Just nu jobbar han med en bok om amerikansk matkultur och en om en svensk rapstjärna.

"En personlig och skön bok om det hetaste ämnet i vinvärlden de senaste åren de så kallade naturliga vinerna. En bok att bli inspirerad av."
Magnus Eriksson, Helsingborgs Dagblad

"Naturligt Vin är ett grafiskt tilltalande verk med många foton samt målningar av naturvinsrörelsens egen huskonstnär Michel Tolmer."
Finare Vinare

"...en introduktion till naturvin och den franska dryckeskultur som ger rörelsen dess näring. Vi får följa med till vinbarer i Paris och träffa odlarna på landet, en nödvändig kombination för att förstå vad naturvin handlar om."
Alf Tumble, Dagens Nyheter 

"Här får man lära sig att det finns vin som inte manipulerats - och att de smakar gott."
Christina Heinä Liman, Allt om Trädgård

"Naturligt vin av vinimportören Emil Broomé och journalisten Emil Arvidson går till botten med naturvinstrenden."
Allt om Vin

...en introduktion till naturvin och den franska dryckeskultur som ger rörelsen dess näring. Vi får följa med till vinbarer i Paris och träffa odlarna på landet, en nödvändig kombination för att förstå vad naturvin handlar om.

Alf Tumble, Dagens Nyheter
Upplaga: 1a upplagan
Utgiven: 2014
ISBN: 9789127137899
Förlag: Natur & Kultur Allmänlitteratur
Format: Häftad
Språk: Svenska
Sidor: 126 st
Naturligt vin har utsetts till svensk vinnare i kategorin Bästa Franska Vinbok (Best French Wine Book) i den prestigefyllda tävlingen The Gourmand Awards, även kallad Kokboks-VM.

"Boken har gjort mig såväl mindre kritisk som mer nyfiken."
Bengt-Göran Kronstam, Allt om Vin

"Det här är en bok som går till botten med de senaste åren stora vintrend."
Elle Mat & Vin

Naturvin, vin tillverkat utan tillsatser, håller på att förändra vår mest traditionstyngda dryckeskultur. En grupp bönder och entusiaster har format en vinets punkscen som sprider sig över världen och drar en ny generation till glasen.

Vinimportören Emil Broomé och journalisten Emil Arvidson åker genom Frankrike för att träffa bönder, restaurangägare, bloggare, konstnärer, barflugor, servitörer, pensionärer och ungdomar med en sak gemensamt: deras liv har ändrats av vinet.

De dricker med välklädda debattörer som tagit naturvin in i finrummen, med åttioåriga damer som har gjort vin utan tillsatser sedan femtiotalet och med japanska män som vallfärdat hit för att odla druvor, bara på grund av en fantastisk flaska.

Naturligt vin är den första boken på svenska om vinvärldens mest spännande rörelse.

Emil Broomé började som 19-åring plöja vinböcker och gå på vinprovningar. Efter sommelierjobb på ett flertal Malmökrogar startade han 2010, tillsammans med Ulf Ringius, Vin & Natur. Idag arbetar de med cirka 65 vinbönder, i huvudsak från Frankrike men även från Italien och Spanien. Bönderna de arbetar med har som mål att göra levande viner utan eller med så lite tillsatser som möjligt.

Emil Arvidson är journalist och bor i Stockholm. Det senaste femton åren har han skrivit om kultur, politik och musik för svenska dagstidningar och magasin. Just nu jobbar han med en bok om amerikansk matkultur och en om en svensk rapstjärna.

"En personlig och skön bok om det hetaste ämnet i vinvärlden de senaste åren de så kallade naturliga vinerna. En bok att bli inspirerad av."
Magnus Eriksson, Helsingborgs Dagblad

"Naturligt Vin är ett grafiskt tilltalande verk med många foton samt målningar av naturvinsrörelsens egen huskonstnär Michel Tolmer."
Finare Vinare

"...en introduktion till naturvin och den franska dryckeskultur som ger rörelsen dess näring. Vi får följa med till vinbarer i Paris och träffa odlarna på landet, en nödvändig kombination för att förstå vad naturvin handlar om."
Alf Tumble, Dagens Nyheter 

"Här får man lära sig att det finns vin som inte manipulerats - och att de smakar gott."
Christina Heinä Liman, Allt om Trädgård

"Naturligt vin av vinimportören Emil Broomé och journalisten Emil Arvidson går till botten med naturvinstrenden."
Allt om Vin

...en introduktion till naturvin och den franska dryckeskultur som ger rörelsen dess näring. Vi får följa med till vinbarer i Paris och träffa odlarna på landet, en nödvändig kombination för att förstå vad naturvin handlar om.

Alf Tumble, Dagens Nyheter
Naturligt vin har utsetts till svensk vinnare i kategorin Bästa Franska Vinbok (Best French Wine Book) i den prestigefyllda tävlingen The Gourmand Awards, även kallad Kokboks-VM.

"Boken har gjort mig såväl mindre kritisk som mer nyfiken."
Bengt-Göran Kronstam, Allt om Vin

"Det här är en bok som går till botten med de senaste åren stora vintrend."
Elle Mat & Vin

Naturvin, vin tillverkat utan tillsatser, håller på att förändra vår mest traditionstyngda dryckeskultur. En grupp bönder och entusiaster har format en vinets punkscen som sprider sig över världen och drar en ny generation till glasen.

Vinimportören Emil Broomé och journalisten Emil Arvidson åker genom Frankrike för att träffa bönder, restaurangägare, bloggare, konstnärer, barflugor, servitörer, pensionärer och ungdomar med en sak gemensamt: deras liv har ändrats av vinet.

De dricker med välklädda debattörer som tagit naturvin in i finrummen, med åttioåriga damer som har gjort vin utan tillsatser sedan femtiotalet och med japanska män som vallfärdat hit för att odla druvor, bara på grund av en fantastisk flaska.

Naturligt vin är den första boken på svenska om vinvärldens mest spännande rörelse.

Emil Broomé började som 19-åring plöja vinböcker och gå på vinprovningar. Efter sommelierjobb på ett flertal Malmökrogar startade han 2010, tillsammans med Ulf Ringius, Vin & Natur. Idag arbetar de med cirka 65 vinbönder, i huvudsak från Frankrike men även från Italien och Spanien. Bönderna de arbetar med har som mål att göra levande viner utan eller med så lite tillsatser som möjligt.

Emil Arvidson är journalist och bor i Stockholm. Det senaste femton åren har han skrivit om kultur, politik och musik för svenska dagstidningar och magasin. Just nu jobbar han med en bok om amerikansk matkultur och en om en svensk rapstjärna.

"En personlig och skön bok om det hetaste ämnet i vinvärlden de senaste åren de så kallade naturliga vinerna. En bok att bli inspirerad av."
Magnus Eriksson, Helsingborgs Dagblad

"Naturligt Vin är ett grafiskt tilltalande verk med många foton samt målningar av naturvinsrörelsens egen huskonstnär Michel Tolmer."
Finare Vinare

"...en introduktion till naturvin och den franska dryckeskultur som ger rörelsen dess näring. Vi får följa med till vinbarer i Paris och träffa odlarna på landet, en nödvändig kombination för att förstå vad naturvin handlar om."
Alf Tumble, Dagens Nyheter 

"Här får man lära sig att det finns vin som inte manipulerats - och att de smakar gott."
Christina Heinä Liman, Allt om Trädgård

"Naturligt vin av vinimportören Emil Broomé och journalisten Emil Arvidson går till botten med naturvinstrenden."
Allt om Vin

...en introduktion till naturvin och den franska dryckeskultur som ger rörelsen dess näring. Vi får följa med till vinbarer i Paris och träffa odlarna på landet, en nödvändig kombination för att förstå vad naturvin handlar om.

Alf Tumble, Dagens Nyheter
Begagnad bok (0 st)
Begagnad bok (0 st)