Morgondagens jordbruk : med fokus på Östersjön; Artur Granstedt; 2012

Morgondagens jordbruk : med fokus på Östersjön Upplaga 1

av Artur Granstedt
Här beskrivs hur ett ekologiskt jordbruk, baserat på lokala kretslopp och förnyelsebar energi, kan minska övergödningen av Östersjön och även bidra till att minska den globala uppvärmningen. Boken inleds med en beskrivning av de livsuppehållande ekosystemen och deras betydelse för jorden, havet, klimatet och vår mat. Författaren ger också en överblick över odlandets historia: hur vi människor griper in och förändrar det naturgivna och hur vi på kort tid kan förbruka det som naturen byggt upp. Han visar också på hur vi kan odla jord, skapa ökad bördighet, få jorden att blomstra och ge närande mat åt alla. Artur Granstedt är agronomie doktor, docent vid Södertörns högskola och koordinator för Östersjöprojektet BERAS.
Här beskrivs hur ett ekologiskt jordbruk, baserat på lokala kretslopp och förnyelsebar energi, kan minska övergödningen av Östersjön och även bidra till att minska den globala uppvärmningen. Boken inleds med en beskrivning av de livsuppehållande ekosystemen och deras betydelse för jorden, havet, klimatet och vår mat. Författaren ger också en överblick över odlandets historia: hur vi människor griper in och förändrar det naturgivna och hur vi på kort tid kan förbruka det som naturen byggt upp. Han visar också på hur vi kan odla jord, skapa ökad bördighet, få jorden att blomstra och ge närande mat åt alla. Artur Granstedt är agronomie doktor, docent vid Södertörns högskola och koordinator för Östersjöprojektet BERAS.
Upplaga: 1a upplagan
Utgiven: 2012
ISBN: 9789197501729
Förlag: Södertörns högskola
Format: Häftad
Språk: Svenska
Sidor: 135 st
Här beskrivs hur ett ekologiskt jordbruk, baserat på lokala kretslopp och förnyelsebar energi, kan minska övergödningen av Östersjön och även bidra till att minska den globala uppvärmningen. Boken inleds med en beskrivning av de livsuppehållande ekosystemen och deras betydelse för jorden, havet, klimatet och vår mat. Författaren ger också en överblick över odlandets historia: hur vi människor griper in och förändrar det naturgivna och hur vi på kort tid kan förbruka det som naturen byggt upp. Han visar också på hur vi kan odla jord, skapa ökad bördighet, få jorden att blomstra och ge närande mat åt alla. Artur Granstedt är agronomie doktor, docent vid Södertörns högskola och koordinator för Östersjöprojektet BERAS.
Här beskrivs hur ett ekologiskt jordbruk, baserat på lokala kretslopp och förnyelsebar energi, kan minska övergödningen av Östersjön och även bidra till att minska den globala uppvärmningen. Boken inleds med en beskrivning av de livsuppehållande ekosystemen och deras betydelse för jorden, havet, klimatet och vår mat. Författaren ger också en överblick över odlandets historia: hur vi människor griper in och förändrar det naturgivna och hur vi på kort tid kan förbruka det som naturen byggt upp. Han visar också på hur vi kan odla jord, skapa ökad bördighet, få jorden att blomstra och ge närande mat åt alla. Artur Granstedt är agronomie doktor, docent vid Södertörns högskola och koordinator för Östersjöprojektet BERAS.
Begagnad bok (0 st)
Begagnad bok (0 st)