Mikaku. Den japanska kokboken
Det här är en kokbok som inte bara lär ut hur man lagar japansk mat, utan också berättar om japansk kultur och om japanska tänkesätt och traditioner. Ett lands matkultur avslöjar ofta mycket om dess historia och nationalkaraktär. Genom att läsa och använda boken får man en inblick i japansk livskänsla och estetik.
Yukiko Duke är kulturskribent och översättare och har tillsammans med sin japanska mamma Eiko skrivit en inspirerande kokbok med massor av läckra och lättlagade recept. Dessa ingår i det traditionella japanska köket och har lagats i generationer tillbaka i Eikos familj. De flesta ingredienser går att få tag på i vanliga svenska mataffärer.
Utgiven: 2001
ISBN: 9789146177470
Förlag: Wahlström & Widstrand
Format: Inbunden
Språk: Svenska
Sidor: 208 st
Det här är en kokbok som inte bara lär ut hur man lagar japansk mat, utan också berättar om japansk kultur och om japanska tänkesätt och traditioner. Ett lands matkultur avslöjar ofta mycket om dess historia och nationalkaraktär. Genom att läsa och använda boken får man en inblick i japansk livskänsla och estetik.
Yukiko Duke är kulturskribent och översättare och har tillsammans med sin japanska mamma Eiko skrivit en inspirerande kokbok med massor av läckra och lättlagade recept. Dessa ingår i det traditionella japanska köket och har lagats i generationer tillbaka i Eikos familj. De flesta ingredienser går att få tag på i vanliga svenska mataffärer.
Varje vecka tillkommer tusentals nya säljare. Bevaka boken så får du meddelande när den finns tillgänglig igen.