Vete-Katten är ett begrepp både i den svenska och den internationella konditorvärlden. I deras rika utbud av kaffe- och matbröd, bakade på äkta smör och med hemgjorda fyllningar, finns något för alla smakriktningar. Katalaner, chokladbiskvier, briocher – det är bara att välja och vraka. Nu kommer deras egen bok, som innehåller recept på mycket mer än sju sorters kakor! Många av klassikerna– som bondkakor, vaniljdrömmar, mazariner – finns med. Det gör även karlsbadergifflar och ett flertal recept på bullar, t ex mjölnargårdsbulle (som bara går att få på Vete-Katten) och krämbullar. Mjuka kakor, wienerbröd, olika sorters skorpor, mandelpraliner och syltade apelsinskal finns också med. Och de goda tårtorna och bakelserna, t ex frukttarteletter, toscatårta och fruktmazarintårtan. Förutom bakverken finns recept på matbröd, som kumminknäcke, fransk baguett, jalapeñjos, och mycket mer. Personligt skrivna essäer avCarl-Johan de Geer, Jan-Öjvind Swahn, Kerstin Hallert och Sven-Olof Forselius, om konditoriernas historia i allmänhet och detta konditoris i synnerhet, varvas med Vete-Kattens alldeles egna recept. Konditoriet lär ha fått sitt namn när första ägaren, Ester Nordhammar, på frågan om vad hennes rörelse skulle heta svarade "det vete katten". Ester drev Vete-Katten från 1928 fram till sin död 1961, då fyra av de anställda fick ta över konditoriet på Kungsgatan 55 i centrala Stockholm– det enda svenska konditori som kan stoltsera med den prestigefyllda utmärkelsen Pour la Merite Gastronomique. Dagens ägare månar om de gamla traditionerna från Esters tid. Mycket av den legendariska inredningen finns kvar – också ett av Vete-Kattens kännetecken. Agneta och Östen Brolin äger och driver Vete-Katten sedan 1979. Det är Östen som är konditor och svarar för recepten.
Åtkomstkoder och digitalt tilläggsmaterial garanteras inte med begagnade böcker