Kok-konsten som vetenskap och konst; Charles Emil Hagdahl; 2015
endast ny

Kok-konsten som vetenskap och konst Upplaga 1

av Charles Emil Hagdahl
Han kallades för Hötorgskungen, där han under decennier bodde med utsikt över torgets salustånd och torgmadamer i huvudstaden. Han betraktade haren som de öppna fältens fyrbenta filosof. Han visste hur en grävling skulle tillagas och han uppskattade högt den smakliga kalkonen. Charles-Emil Hagdahl (18091897) var och har förblivit ett kunskapsorakel och en föregångare genom sitt verk Kok-konsten som vetenskap och konst. Efter tio års möda utkom första upplagan av denna tusensidiga klassiker 1879, med 3 000 recept, 350 illustrationer och miniessäer om föda, drycker, bordsskick, redskap, kostsammansättning, djurhållning och allt annat som har att göra med vår mat. Hans credo var »renlighet, renlighet«. Allt kryddat med försvarliga nypor av bildning och humor, skrivet av en världsman som ville skapa en motsvarighet till de stora franska matskribenternas verk Carême, Brillat Savarin, Dumas. I denna nya utgåva får läsaren en initierad och fyllig bakgrund till Hagdahl och hans matuniversum liksom till de många upplagornas historia. Matforskaren tillika preses i Måltidsakademien Håkan Jönsson skriver i sin inledande text: » hans kokbok har det som mycket av måltidslitteraturen saknar, nämligen ett innehåll som tilltalar intellektet och inte bara tillhandahåller manualer att kopiera«.
Han kallades för Hötorgskungen, där han under decennier bodde med utsikt över torgets salustånd och torgmadamer i huvudstaden. Han betraktade haren som de öppna fältens fyrbenta filosof. Han visste hur en grävling skulle tillagas och han uppskattade högt den smakliga kalkonen. Charles-Emil Hagdahl (18091897) var och har förblivit ett kunskapsorakel och en föregångare genom sitt verk Kok-konsten som vetenskap och konst. Efter tio års möda utkom första upplagan av denna tusensidiga klassiker 1879, med 3 000 recept, 350 illustrationer och miniessäer om föda, drycker, bordsskick, redskap, kostsammansättning, djurhållning och allt annat som har att göra med vår mat. Hans credo var »renlighet, renlighet«. Allt kryddat med försvarliga nypor av bildning och humor, skrivet av en världsman som ville skapa en motsvarighet till de stora franska matskribenternas verk Carême, Brillat Savarin, Dumas. I denna nya utgåva får läsaren en initierad och fyllig bakgrund till Hagdahl och hans matuniversum liksom till de många upplagornas historia. Matforskaren tillika preses i Måltidsakademien Håkan Jönsson skriver i sin inledande text: » hans kokbok har det som mycket av måltidslitteraturen saknar, nämligen ett innehåll som tilltalar intellektet och inte bara tillhandahåller manualer att kopiera«.
Upplaga: 1a upplagan
Utgiven: 2015
ISBN: 9789173317214
Förlag: Carlsson
Format: Inbunden
Språk: Svenska
Sidor: 1006 st
Han kallades för Hötorgskungen, där han under decennier bodde med utsikt över torgets salustånd och torgmadamer i huvudstaden. Han betraktade haren som de öppna fältens fyrbenta filosof. Han visste hur en grävling skulle tillagas och han uppskattade högt den smakliga kalkonen. Charles-Emil Hagdahl (18091897) var och har förblivit ett kunskapsorakel och en föregångare genom sitt verk Kok-konsten som vetenskap och konst. Efter tio års möda utkom första upplagan av denna tusensidiga klassiker 1879, med 3 000 recept, 350 illustrationer och miniessäer om föda, drycker, bordsskick, redskap, kostsammansättning, djurhållning och allt annat som har att göra med vår mat. Hans credo var »renlighet, renlighet«. Allt kryddat med försvarliga nypor av bildning och humor, skrivet av en världsman som ville skapa en motsvarighet till de stora franska matskribenternas verk Carême, Brillat Savarin, Dumas. I denna nya utgåva får läsaren en initierad och fyllig bakgrund till Hagdahl och hans matuniversum liksom till de många upplagornas historia. Matforskaren tillika preses i Måltidsakademien Håkan Jönsson skriver i sin inledande text: » hans kokbok har det som mycket av måltidslitteraturen saknar, nämligen ett innehåll som tilltalar intellektet och inte bara tillhandahåller manualer att kopiera«.
Han kallades för Hötorgskungen, där han under decennier bodde med utsikt över torgets salustånd och torgmadamer i huvudstaden. Han betraktade haren som de öppna fältens fyrbenta filosof. Han visste hur en grävling skulle tillagas och han uppskattade högt den smakliga kalkonen. Charles-Emil Hagdahl (18091897) var och har förblivit ett kunskapsorakel och en föregångare genom sitt verk Kok-konsten som vetenskap och konst. Efter tio års möda utkom första upplagan av denna tusensidiga klassiker 1879, med 3 000 recept, 350 illustrationer och miniessäer om föda, drycker, bordsskick, redskap, kostsammansättning, djurhållning och allt annat som har att göra med vår mat. Hans credo var »renlighet, renlighet«. Allt kryddat med försvarliga nypor av bildning och humor, skrivet av en världsman som ville skapa en motsvarighet till de stora franska matskribenternas verk Carême, Brillat Savarin, Dumas. I denna nya utgåva får läsaren en initierad och fyllig bakgrund till Hagdahl och hans matuniversum liksom till de många upplagornas historia. Matforskaren tillika preses i Måltidsakademien Håkan Jönsson skriver i sin inledande text: » hans kokbok har det som mycket av måltidslitteraturen saknar, nämligen ett innehåll som tilltalar intellektet och inte bara tillhandahåller manualer att kopiera«.
Ny bok
361 kr379 kr
5% studentrabatt med Studentapan
Begagnad bok (0 st)
Ny bok
361 kr379 kr
5% studentrabatt med Studentapan
Begagnad bok (0 st)