Numera vet alla vad GI är. Och att det är nyttigt med långsamma kolhydrater vilket ger ett lågt glykemiskt index. Bort med vitt bröd, ris, potatis & pasta! Ät mer grönt, bönor, kött, fisk, och fullkorn! IKlaras goda GI-dagar finns recepten för frukost, lunch och middag i sex veckor. Sen börjar man om, vilket blir en härlig vana. Många längtar efter fler GI-recept. Samtidigt finns det ett behov av att ha menyer med rekommendationer, något strukturerat att följa, när den egna fantasin tagit slut. Klaras goda GI-dagar innehåller ett uppslag med recept för varje dag: frukost, lunch, middag och ibland efterrätter. Upplägget är enkelt att följa följ recepten i bokens ordning eller slå upp en dag på måfå. Frukost presenteras i flera varianter. Lunchen är lätt och kan enkelt göras som matlåda till jobbet. Alla recepten kan lätt svängas ihop av råvaror från närmaste butik; bönor, grönsaker, protein, frukt och fibrer. Middagarna består av lite mer matmen är ändå enkla att laga. Helgreceptenär lite mer guldkantade. Kött, fisk, fågel och grönsaker tillagade med fantasi och glädje. GI som har blivit ett välkänt begrepp och har kommit för att stanna. Fler och fler äter nyttigt med GI-metoden och märker att de mår bra av det. Nu är också vetenskapen ense långsamma kolhydrater sänker blodsockret och är bra för viktminskning. Det medför flera betydande hälsoeffekter på sikt. Att sträva efter en kost med långsamma kolhydrater är egentligen inte att betrakta som en tidsbegränsad diet det är ett nytt sätt att äta hälsosamt!
Åtkomstkoder och digitalt tilläggsmaterial garanteras inte med begagnade böcker