Kål; Ingar Nilsson; 2021
endast ny

Kål Upplaga 2

av Ingar Nilsson
"Det är en riktigt intressant och fin genomgång av kålens väg till våra matbord som ger ett sammanhang till de recept som sedan följer. Helt rätt i tiden!" BTJ

Kålen upplever en renässans. Från att ha varit förpassad till pizzasallad och råkost har den blivit högsta mode bland både restaurangkockar och hemmamatlagare. Grönkål ­wokas och strimlas i sallader, bryssel­kål friteras och steks och asiatiska sorter som kailaan och pak choi finns numera i grönsaksdisken. Kålen är ingen nymodighet. Den har följt människan i olika former och på olika ställen i världen sedan stenåldern. Kålen bildar ätliga rötter, blad, huvuden, stjälkar och blomknoppar, som hos broccolin och blomkålen. Den är hälsosam och full av vitaminer.

Boken Kål berättar den fascinerande historien om kålen som växt och människoföda men också hur den odlas och inte minst tillagas. Receptdelen innehåller allt från hälsosamma smoothies till sallader och givetvis våra klassiska kåldolmar.

" Kålen gör comeback!" Magasinet Skåne

"Inspirerar till matlagning och historiekunskap om denna användbara grönsak." Eskilstuna Kuriren
"Det är en riktigt intressant och fin genomgång av kålens väg till våra matbord som ger ett sammanhang till de recept som sedan följer. Helt rätt i tiden!" BTJ

Kålen upplever en renässans. Från att ha varit förpassad till pizzasallad och råkost har den blivit högsta mode bland både restaurangkockar och hemmamatlagare. Grönkål ­wokas och strimlas i sallader, bryssel­kål friteras och steks och asiatiska sorter som kailaan och pak choi finns numera i grönsaksdisken. Kålen är ingen nymodighet. Den har följt människan i olika former och på olika ställen i världen sedan stenåldern. Kålen bildar ätliga rötter, blad, huvuden, stjälkar och blomknoppar, som hos broccolin och blomkålen. Den är hälsosam och full av vitaminer.

Boken Kål berättar den fascinerande historien om kålen som växt och människoföda men också hur den odlas och inte minst tillagas. Receptdelen innehåller allt från hälsosamma smoothies till sallader och givetvis våra klassiska kåldolmar.

" Kålen gör comeback!" Magasinet Skåne

"Inspirerar till matlagning och historiekunskap om denna användbara grönsak." Eskilstuna Kuriren
Upplaga: 2a upplagan
Utgiven: 2021
ISBN: 9789178435401
Förlag: Bokförlaget Arena
Format: Häftad
Språk: Svenska
Sidor: 118 st
"Det är en riktigt intressant och fin genomgång av kålens väg till våra matbord som ger ett sammanhang till de recept som sedan följer. Helt rätt i tiden!" BTJ

Kålen upplever en renässans. Från att ha varit förpassad till pizzasallad och råkost har den blivit högsta mode bland både restaurangkockar och hemmamatlagare. Grönkål ­wokas och strimlas i sallader, bryssel­kål friteras och steks och asiatiska sorter som kailaan och pak choi finns numera i grönsaksdisken. Kålen är ingen nymodighet. Den har följt människan i olika former och på olika ställen i världen sedan stenåldern. Kålen bildar ätliga rötter, blad, huvuden, stjälkar och blomknoppar, som hos broccolin och blomkålen. Den är hälsosam och full av vitaminer.

Boken Kål berättar den fascinerande historien om kålen som växt och människoföda men också hur den odlas och inte minst tillagas. Receptdelen innehåller allt från hälsosamma smoothies till sallader och givetvis våra klassiska kåldolmar.

" Kålen gör comeback!" Magasinet Skåne

"Inspirerar till matlagning och historiekunskap om denna användbara grönsak." Eskilstuna Kuriren
"Det är en riktigt intressant och fin genomgång av kålens väg till våra matbord som ger ett sammanhang till de recept som sedan följer. Helt rätt i tiden!" BTJ

Kålen upplever en renässans. Från att ha varit förpassad till pizzasallad och råkost har den blivit högsta mode bland både restaurangkockar och hemmamatlagare. Grönkål ­wokas och strimlas i sallader, bryssel­kål friteras och steks och asiatiska sorter som kailaan och pak choi finns numera i grönsaksdisken. Kålen är ingen nymodighet. Den har följt människan i olika former och på olika ställen i världen sedan stenåldern. Kålen bildar ätliga rötter, blad, huvuden, stjälkar och blomknoppar, som hos broccolin och blomkålen. Den är hälsosam och full av vitaminer.

Boken Kål berättar den fascinerande historien om kålen som växt och människoföda men också hur den odlas och inte minst tillagas. Receptdelen innehåller allt från hälsosamma smoothies till sallader och givetvis våra klassiska kåldolmar.

" Kålen gör comeback!" Magasinet Skåne

"Inspirerar till matlagning och historiekunskap om denna användbara grönsak." Eskilstuna Kuriren
Ny bok
114 kr120 kr
5% studentrabatt med Studentapan
Begagnad bok (0 st)
Ny bok
114 kr120 kr
5% studentrabatt med Studentapan
Begagnad bok (0 st)