Insjöfisk : recept och kulturhistoria; Gunilla Lindell, Ingvar Svanberg; 2014

Insjöfisk : recept och kulturhistoria Upplaga 1

av Gunilla Lindell, Ingvar Svanberg
Vi efterfrågar i allt större utsträckning närproducerad mat, men trots god tillgång på delikata insjöfiskar är det alltför sällan de hamnar på matbordet. Det är dags att återupptäcka dem. Detta är därför en kokbok om en väsentlig del av vårt gastronomiska kulturarv, som många nu förbiser för att istället äta importerad eller inte särskilt miljösmart odlad fisk. Vår kokbok är tänkt att tjäna som vägledning i köket, men vill också bidra med kulturhistoriska fakta om svensk insjöfisk och dess fångst- och tillredningshistoria. Gunilla Lindell är kultur- och matskribent som tidigare varit redaktör och författare till bland annat Herrgårdsliv och matkultur på Värmlands Säby (2010) och Till Livs med Linné (2007). Ingvar Svanberg är etnobiolog och folklivsforskare. Han har författat en lång rad uppskattade böcker om vårt förhållande till natur och kultur. Tillsammans har författarna tidigare gett ut boken Hjärtegott (2010).
Vi efterfrågar i allt större utsträckning närproducerad mat, men trots god tillgång på delikata insjöfiskar är det alltför sällan de hamnar på matbordet. Det är dags att återupptäcka dem. Detta är därför en kokbok om en väsentlig del av vårt gastronomiska kulturarv, som många nu förbiser för att istället äta importerad eller inte särskilt miljösmart odlad fisk. Vår kokbok är tänkt att tjäna som vägledning i köket, men vill också bidra med kulturhistoriska fakta om svensk insjöfisk och dess fångst- och tillredningshistoria. Gunilla Lindell är kultur- och matskribent som tidigare varit redaktör och författare till bland annat Herrgårdsliv och matkultur på Värmlands Säby (2010) och Till Livs med Linné (2007). Ingvar Svanberg är etnobiolog och folklivsforskare. Han har författat en lång rad uppskattade böcker om vårt förhållande till natur och kultur. Tillsammans har författarna tidigare gett ut boken Hjärtegott (2010).
Upplaga: 1a upplagan
Utgiven: 2014
ISBN: 9789187515095
Förlag: Molin & Sorgenfrei Förlag
Format: Inbunden
Språk: Svenska
Sidor: 191 st
Vi efterfrågar i allt större utsträckning närproducerad mat, men trots god tillgång på delikata insjöfiskar är det alltför sällan de hamnar på matbordet. Det är dags att återupptäcka dem. Detta är därför en kokbok om en väsentlig del av vårt gastronomiska kulturarv, som många nu förbiser för att istället äta importerad eller inte särskilt miljösmart odlad fisk. Vår kokbok är tänkt att tjäna som vägledning i köket, men vill också bidra med kulturhistoriska fakta om svensk insjöfisk och dess fångst- och tillredningshistoria. Gunilla Lindell är kultur- och matskribent som tidigare varit redaktör och författare till bland annat Herrgårdsliv och matkultur på Värmlands Säby (2010) och Till Livs med Linné (2007). Ingvar Svanberg är etnobiolog och folklivsforskare. Han har författat en lång rad uppskattade böcker om vårt förhållande till natur och kultur. Tillsammans har författarna tidigare gett ut boken Hjärtegott (2010).
Vi efterfrågar i allt större utsträckning närproducerad mat, men trots god tillgång på delikata insjöfiskar är det alltför sällan de hamnar på matbordet. Det är dags att återupptäcka dem. Detta är därför en kokbok om en väsentlig del av vårt gastronomiska kulturarv, som många nu förbiser för att istället äta importerad eller inte särskilt miljösmart odlad fisk. Vår kokbok är tänkt att tjäna som vägledning i köket, men vill också bidra med kulturhistoriska fakta om svensk insjöfisk och dess fångst- och tillredningshistoria. Gunilla Lindell är kultur- och matskribent som tidigare varit redaktör och författare till bland annat Herrgårdsliv och matkultur på Värmlands Säby (2010) och Till Livs med Linné (2007). Ingvar Svanberg är etnobiolog och folklivsforskare. Han har författat en lång rad uppskattade böcker om vårt förhållande till natur och kultur. Tillsammans har författarna tidigare gett ut boken Hjärtegott (2010).
Begagnad bok (0 st)
Begagnad bok (0 st)