Idrottarnas kostbok; Anki Sundin; 2009
Idrottarnas kostbok; Anki Sundin; 2009

Idrottarnas kostbokUpplaga 1

av Anki Sundin

5.0 (1)

  • Upplaga: 1a upplagan
  • Utgiven: 2009
  • ISBN: 9789185433759
  • Sidor: 262 st
  • Förlag: SISU Idrottsböcker
  • Format: Häftad
  • Språk: Svenska

Om boken

Idrottarnas kostbok täcker många delar inom ämnet kost och idrott. Den innehåller allt från praktiska vardagstips om hur du som idrottare ska tänka och äta för att kunna prestera bättre under såväl träning som tävling, till bra och enkla favoritrecept som lätt kan användas i vardagen. Dessutom får du tillgång till en spännande fördjupningsdel. Bättre kost = bättre prestation Om du vill du öka dina praktiska kunskaper i ämnet kost och lära dig mer om hur du kan förbättra dina kostvanor i vardagen - då ska du läsa del ett i boken. Här ger Anki Sundin, som är nutritionist och huvudredaktör, svar på vanliga frågor inom området kost, och slår också hål på en hel del myter. Du hittar förslag på vilka ingredienser du bör ha hemma för att enkelt och smidigt kunna laga bra och väl sammansatta måltider samt verktyg för att kunna läsa och förstå en innehållsförteckning till den mat som du handlar. Denna del i boken berör även ämnen som "vad bör jag tänka på om jag är vegetarian?" och "vilka råd finns för mig som är gluten- eller laktosintolerant?". Hur du ska äta som idrottare beror naturligtvis också på vilken idrott du håller på med. Här beskrivs hur du ska anpassa din kost så att den blir så optimal som möjligt för just din idrott och ditt idrottsutövande. Tips och favoritrecept från idrottare Är du nyfiken på hur idrottare från just din idrott äter under en träningsdag, eller vill du få bra tips på hur elitidrottare brukar äta i samband med träning och tävling? I så fall kommer du att tycka att del två iIdrottarnas kostbok är spännande! Här delar elitidrottare från ett tjugotal olika idrotter med sig av sina bästa mattips både i vardagen och under tävling. Några är uthållighetsidrottare, andra är kraftidrottare, precisionsidrottare eller kommer från någon mixad idrott som till exempel fotboll. De delar också med sig av sina favoritrecept; goda maträtter som är lätta att tillaga. Fördjupning om kost och prestation Är du intresserad av att fördjupa dig ännu mer inom kostområdet? Vad säger den senaste forskningen? Vilka rekommendationer finns? Då ska du rikta in dig på den tredje delen i boken. Sammantaget ärIdrottarnas kostbok perfekt för dig som vill förbättra dina kunskaper inom området kost och sedan kunna praktisera dem i vardagen, oavsett om du tränar själv, är tränare, har barn som idrottar eller om du arbetar med idrott.

Åtkomstkoder och digitalt tilläggsmaterial garanteras inte med begagnade böcker

Mer om Idrottarnas kostbok (2009)

I september 2009 släpptes boken Idrottarnas kostbok skriven av Anki Sundin. Det är den 1a upplagan av kursboken. Den är skriven på svenska och består av 262 sidor djupgående information om mat och dryck. Förlaget bakom boken är SISU Idrottsböcker.

Köp boken Idrottarnas kostbok på Studentapan och spara pengar.

Referera till Idrottarnas kostbok (Upplaga 1)

Harvard

Sundin, A. (2009). Idrottarnas kostbok. 1:a uppl. SISU Idrottsböcker.

Oxford

Sundin, Anki, Idrottarnas kostbok, 1 uppl. (SISU Idrottsböcker, 2009).

APA

Sundin, A. (2009). Idrottarnas kostbok (1:a uppl.). SISU Idrottsböcker.

Vancouver

Sundin A. Idrottarnas kostbok. 1:a uppl. SISU Idrottsböcker; 2009.