Lena Israelssons Handbok för köksträdgården - ett måste för varje fritidsodlare. Lågprisutgåva, utökad med många nya sorttips.
Att odla köksväxter är en snabbt växande folkrörelse. Nya influenser och grödor strömmar in över vårt land. Handbok för köksträdgården är ständigt aktuell, med fantastiska färgfoton och massor av köksväxter och odlingstips. Här finns alla grönsaker, kryddor och bär som kan odlas i en svensk köksträdgård: fler än 125 olika slags grönsaker, 30 kryddväxter och 15 bärsorter.
I Handbok för köksträdgården lär Lena Israelsson ut grunderna, begreppen, redskap och maskiner och mycket mycket mer, men framför allt inspirerar hon till odlingslust!
• Odlingsmetoder: allt från jordmån och kompost, till snabbodling för den stressade, växelbruk och hur du producerar egna frön.
• Grönsaker: goda, vackra och egenodlade!
• Kryddörter: fjärilsrestauranger och örtagårdar, det doftar gott och smakar bäst med egna kryddörter!
• Bär: solvarma, söta och saftiga, så vill vi ha dem, Lena Israelsson lär ut odlingsmetoderna och hur man skyddar dem mot skadedjur och sjukdomar giftfritt och ekologiskt.
Boken vänder sig både till nybörjaren och till den mer erfarne, både till den som har en stor köksträdgård och den som vill odla i kruka på balkongen. Alla råd bygger på giftfri odling och ekologiskt tänkande.
Lena Israelsson är journalist och har i många år skrivit om gröna frågor som gamla och hotade nyttoväxter, exotiska grönsaker och kryddor, odlingsmetoder, kompostering och ekologi. Handbok för köksträdgården gavs ut första gången 2000 och blev snabbt ett standardverk.
Åtkomstkoder och digitalt tilläggsmaterial garanteras inte med begagnade böcker