Hälsofrämjande stöd utgår från ett salutogent och personcentrerat perspektiv, och tar upp såväl fysiska som kognitiva och psykiska funktionsnedsättningar. Olika begrepp såsom hälsa och teoretiska modeller gås igenom, samt vägen framåt utifrån det nationella målet för funktionshinderspolitiken. Boken tar sikte på det som fungerar, och understryker vikten av att stödinsatser utgår från personens behov, önskemål och förutsättningar. Vikten av ett etiskt och empatiskt förhållningssätt, relationsskapande och dialog framhålls, samtidigt som även närståendes situation belyses. Utgångspunkt är allas lika rätt till delaktighet i samhället och ett gott liv, oavsett funktionsförmåga. Dessutom ges praktiska råd och tips om hur vardagen kan underlättas.
Syftet med boken är att bidra till ökad förståelse för personer med olika varianter av funktionsnedsättningar samt visa hur hälsofrämjande stöd kan utformas.
Boken riktar sig i första hand till studenter på eftergymnasiala vårdyrkesutbildningar, men även till yrkesverksamma som kommer i kontakt med personer med funktionsnedsättning och andra intresserade.
Åtkomstkoder och digitalt tilläggsmaterial garanteras inte med begagnade böcker