Svenska kommuner och deras klimatarbete står i centrum i denna bok. Hur lyckas kommunerna arbeta utifrån den klimatpolitik som bestäms på regeringsnivå och på internationell nivå? Kommunerna påverkas förstås i arbetet av sin omvärld men skapar också klimatpolitik, dels i den lokala politiken, dels genom deltagande i nätverk med andra offentliga och privata aktörer.
Kommuner uppmanas från riksnivå att vara aktiva - både i reduktion av växthusgaser och anpassning till ett förändrat klimat - men det finns utrymme för stora variationer i kommunernas engagemang, vilket boken belyser på flera sätt.
Författarna närmar sig frågan om global uppvärmning genom att betrakta klimatförändring som föremål för samhällsstyrning och den gemensamma teoretiska grunden för bokens kapitel är styrnings- och regleringslitteraturen (governance).
Författarna Eva Gustavsson, Ingemar Elander, Rolf Lidskog, Mats Lundmark, Stig Montin, Ulrika Olausson och Ylva Uggla representerar fyra olika discipliner kulturgeografi, medie- och kommunikationsvetenskap, sociologi och statsvetenskap, och är samtliga verksamma vid Centrum för urbana och regionala studier (CUReS) Örebro universitet.
Åtkomstkoder och digitalt tilläggsmaterial garanteras inte med begagnade böcker