Sambandet mellan hur vi mår och vad vi äter blir allt tydligare och här redogörs för vilka förbluffande effekter olika livsmedel kan ha på vår hälsa. Rätt kost kan förebygga och läka samtidigt som vårt välbefinnande och vitalitet ökar medan felaktiga matvanor bland annat kan leda till håglöshet och bristande energi. Här behandlas kostens betydelse för sådana problem som stress, förkylningar, nedsatt immunförsvar och allergier/intolerans. Men även depressioner, sömnproblem, migrän och hjärt- och kärlsjukdomar påverkas av vad vi äter. I en utförlig guide presenteras bland annat 100 livsmedel med bild, näringsfakta och olika hälsofördelar. Även livsstilsfrågor tas upp liksom bättre tillagningssätt av mat. Ett 40-tal läckra recept på goda och hälsosamma rätter avslutar denna lättillgängliga bok. Översättning Margareta Eklöf
Vicke Edgson är friskvårds- och näringskonsult och har egen praktik i London. Hon har deltagit i olika TV-program inom friskvårdsområdet och håller föreläsningar om livsstil och kostens betydelse för hälsan. Ian Marber är också friskvårds- och näringskonsult med egen praktik i London.
Åtkomstkoder och digitalt tilläggsmaterial garanteras inte med begagnade böcker