endast ny
Film noir a la carte : en liten guide till 250 filmer Upplaga 1
Film noir "svart film" – hattar, pistoler, cigarettrök, kritstrecksrandiga kostymer, vällagda frisyrer, lockande kvinnor, utsiktslös kärlek, trappor, speglar, skuggor, mord, rån, korruption. cynism och alltings totala hopplöshet.
Film noir tog ett stryptag om halsen, öppnade ådror och visade upp sår i det amerikanska aamhället under en sällsamt kreativ period i filmhistorien. Under den klassiska noirperioden, fyrtio. och femtiotalen, producerades hundratals filmer. Idag finns alla tillgängliga på nätet, streamande på olika gratissajter. Men var ska den nyfikne börja sitt utforskande?
I Film noir a la carte har 250 filmer lyfts fram ur mängden och försetts med kortfattade beskrivningar. Som en meny. Något att studera och bläddra i innan man väljer förrätt, huvudrätt och efterrätt.
Författaren Claes Reit är professor emeritus vid Odontologiska institutionen, Sahlgrenska Akademin vid Göteborgs Universitet. Han är passionerad filmälskare sedan barnsben och har tillbringat många år av sitt liv nersjunken i någon biofåtölj. På bokförlaget Tid & Rum har han tidigare givit ut Gilbert Holmström: Jazzmusiker (2020) och Möte med minnen: 15 fotografier och en vandring uppför en brant backe (2020).
Upplaga: 1a upplagan
Utgiven: 2023
ISBN: 9789187755187
Förlag: Bokförlaget Tid och Rum
Format: Inbunden
Språk: Svenska
Sidor: 174 st
Film noir "svart film" – hattar, pistoler, cigarettrök, kritstrecksrandiga kostymer, vällagda frisyrer, lockande kvinnor, utsiktslös kärlek, trappor, speglar, skuggor, mord, rån, korruption. cynism och alltings totala hopplöshet.
Film noir tog ett stryptag om halsen, öppnade ådror och visade upp sår i det amerikanska aamhället under en sällsamt kreativ period i filmhistorien. Under den klassiska noirperioden, fyrtio. och femtiotalen, producerades hundratals filmer. Idag finns alla tillgängliga på nätet, streamande på olika gratissajter. Men var ska den nyfikne börja sitt utforskande?
I Film noir a la carte har 250 filmer lyfts fram ur mängden och försetts med kortfattade beskrivningar. Som en meny. Något att studera och bläddra i innan man väljer förrätt, huvudrätt och efterrätt.
Författaren Claes Reit är professor emeritus vid Odontologiska institutionen, Sahlgrenska Akademin vid Göteborgs Universitet. Han är passionerad filmälskare sedan barnsben och har tillbringat många år av sitt liv nersjunken i någon biofåtölj. På bokförlaget Tid & Rum har han tidigare givit ut Gilbert Holmström: Jazzmusiker (2020) och Möte med minnen: 15 fotografier och en vandring uppför en brant backe (2020).
218 kr229 kr
5% studentrabatt med Studentapan
Varje vecka tillkommer tusentals nya säljare. Bevaka boken så får du meddelande när den finns tillgänglig igen.