Det italienska köket. Typiska recept och kulinariska intryck från hela världen. ICA. Övers. av Reinhardt Hess och Sabine Sälzer. 320 s. Ill. Utkommer 91-35. Inb. Inget annat land i Europa är väl så förknippat med vår längtan efter sol, ljumma vindar och blått hav som Italien. Och strax dyker mat- minnena upp: en enkel måltid under bar himmel, ångande pasta, doften av nyriven parmesanost, ett gott lantvin .. I den här boken hittar du 230 välkända och omtyckta recept från alla kulinariska regioner i Italien. Var och en av de åtta regionerna har fått ett eget kapitel, där man får veta lite om landskapet och typiska produkter inklusive vin, om människorna, traditionerna och sevärdheterna. Därefter presenteras regionens recept, från antipasti till dolci. Kultur- kapitel, receptregister, kökstermer, kaloriförteckning och register från A till Ö finns med.
Åtkomstkoder och digitalt tilläggsmaterial garanteras inte med begagnade böcker