I Den franske bagaren tar Sébastien Boudet med dig på en kulinarisk resa genom Frankrike. Boken är lika mycket en samling familjerecept som en hyllning till den franska mat- och baktraditionen. Förutom surdegsbröd och bakverk hittar du recept på franska maträtter – alla med en anknytning till bagarens kök. Till några recept finns även qr-koder som tar dig till filmer där Sébastien visar när han tillagar recepten.
Med passion för surdeg Med hjälp av några få ingredienser kan du få en obegränsad panel av smaker, dofter och texturer. Du hittar allt från Frankrikes nationalsymbol, baguetten, till matbrödet som kan ersätta en hel måltid. den provencalska Fougassen. Dessutom avsnitt om hur du startar en surdeg, den viktiga autolysen och om redskapen som hjälper dig att lyckas.
Bakverk och sötebröd Lär dig baka en perfekt croissant med frasiga toppar och krämigt inkråm. Desserter att dö för Allt från den franska äppelpajen där äpplet och smöret spelar huvudrollen, till den maffiga chokladbomben Death by chocolate.
Bagarens mat Ett kapitel som rymmer både sydfranska specialiteter som confiterad anka och fransmännens svar på snabbmat, Croque Monsieur.
Dressingar, såser och röror En bit levain, ett glas vin, lite pistou och kvällen är räddad. Om oumbärliga såser, röror och dressingar.
Den franske bagaren är en rikt illustrerad bok med fotografier tagna i Frankrike av Carl Kleiner. Boken är vackert formgiven av Justine Lagache och rymmer flera storslagna illustrationer av konstnären Olaf Hajek. År 2013 utsågs boken av Gourmand World Cookbook Awards till världens bästa kokbok i kategorin "Det franska köket".
Åtkomstkoder och digitalt tilläggsmaterial garanteras inte med begagnade böcker