Bra mat vid typ 1-diabetes : en kunskapsguide för vuxna Upplaga 1
Vad vill jag äta? Hur mycket vill jag äta? När passar det mig att äta?
Bra mat vid typ 1-diabetes är en värdefull kunskapsguide för vuxna med diabetes. Dagens kunskap om diabetesmat sätter nämligen individen i centrum. Det är den enskilda personen som bestämmer, medan diabetesteamet är vägledande i att balansera och anpassa insulindoserna till matvanorna.
Broschyren vänder sig till den som har typ 1-diabetes eller typ 2-diabetes och som behöver börja med insulinbehandling. Läsaren får snabbt och enkelt kunskap om hur mat och insulin påverkar kroppen.
I Bra mat vid typ 1-diabetes presenteras aktuella råd som kunskapsbas för en god och näringsriktigt sammansatt mat som är bra för blodsockret, vikten, blodfetterna och som samtidigt smakar gott! Broschyren tar även upp hur tallriksmodellen, kolhydraträkning och GI-kunskaper kan användas för bättre blodsockerbalans, samt mat i samband med träning, kärlek och hur du gör på fest.
Författare är Hannah Helgegren och Carina Trägårdh Tornhill, båda legitimerade dietister, Skånes universitetssjukhus, SUS.
"Det är ett trevligt litet häfte fullt av nyttiga tips och illustrerat med mängder av färgfotografier. Här finns också några recept på sallader och även på grov skånelimpa. Det är en utmärkt informationsskrift för de med diabetes och även för alla som vill äta mer hälsosamt."
Lars Svensson, BTJ häftepos 12104320
Upplaga: 1a upplagan
Utgiven: 2011
ISBN: 9789172058088
Förlag: Gothia
Format: Häftad
Språk: Svenska
Sidor: 47 st
Vad vill jag äta? Hur mycket vill jag äta? När passar det mig att äta?
Bra mat vid typ 1-diabetes är en värdefull kunskapsguide för vuxna med diabetes. Dagens kunskap om diabetesmat sätter nämligen individen i centrum. Det är den enskilda personen som bestämmer, medan diabetesteamet är vägledande i att balansera och anpassa insulindoserna till matvanorna.
Broschyren vänder sig till den som har typ 1-diabetes eller typ 2-diabetes och som behöver börja med insulinbehandling. Läsaren får snabbt och enkelt kunskap om hur mat och insulin påverkar kroppen.
I Bra mat vid typ 1-diabetes presenteras aktuella råd som kunskapsbas för en god och näringsriktigt sammansatt mat som är bra för blodsockret, vikten, blodfetterna och som samtidigt smakar gott! Broschyren tar även upp hur tallriksmodellen, kolhydraträkning och GI-kunskaper kan användas för bättre blodsockerbalans, samt mat i samband med träning, kärlek och hur du gör på fest.
Författare är Hannah Helgegren och Carina Trägårdh Tornhill, båda legitimerade dietister, Skånes universitetssjukhus, SUS.
"Det är ett trevligt litet häfte fullt av nyttiga tips och illustrerat med mängder av färgfotografier. Här finns också några recept på sallader och även på grov skånelimpa. Det är en utmärkt informationsskrift för de med diabetes och även för alla som vill äta mer hälsosamt."
Lars Svensson, BTJ häftepos 12104320
Varje vecka tillkommer tusentals nya säljare. Bevaka boken så får du meddelande när den finns tillgänglig igen.