34 trestjärniga krogar i Europa; Thomas Rode Andersen; 2007

34 trestjärniga krogar i Europa

av Thomas Rode Andersen
34 trestjärniga krogar i Europa tar dig med på en kulinarisk resa till de restauranger i Frankrike, Spanien och England som räknas till världens bästa och som alla har fått tre stjärnor i Guide Rouge från Michelin. Resans mål var att njuta gastronomi på allra högsta nivå och att få uppleva hur branschens skickligaste kökschefer och kockar förvandlar noggrant utvalda råvaror till ultimata smakupplevelser. I underhållande berättelser och fantastiska mat- och miljöbilder tecknas fascinerande porträtt av de exklusiva restaurangerna och deras bästa mat och vin.

De flesta av restaurangerna har sina rötter i klassiskt haute cuisine, i några fall moderniserat och förenat med ny teknik och nya smakriktningar. Andra har gått i bräschen för det molekylära eller laboratoriebaserade köket, medan åter andra kombinerar haute cuisine med regionala inslag eller inflytande från andra kontinenters kök. Men det som förenar alla dessa skickliga köksmästare och deras personal är en stor passion för yrket och en intelligens och fingerfärdighet utöver det vanliga. Följ med och utforska den ädla vällusten!
34 trestjärniga krogar i Europa tar dig med på en kulinarisk resa till de restauranger i Frankrike, Spanien och England som räknas till världens bästa och som alla har fått tre stjärnor i Guide Rouge från Michelin. Resans mål var att njuta gastronomi på allra högsta nivå och att få uppleva hur branschens skickligaste kökschefer och kockar förvandlar noggrant utvalda råvaror till ultimata smakupplevelser. I underhållande berättelser och fantastiska mat- och miljöbilder tecknas fascinerande porträtt av de exklusiva restaurangerna och deras bästa mat och vin.

De flesta av restaurangerna har sina rötter i klassiskt haute cuisine, i några fall moderniserat och förenat med ny teknik och nya smakriktningar. Andra har gått i bräschen för det molekylära eller laboratoriebaserade köket, medan åter andra kombinerar haute cuisine med regionala inslag eller inflytande från andra kontinenters kök. Men det som förenar alla dessa skickliga köksmästare och deras personal är en stor passion för yrket och en intelligens och fingerfärdighet utöver det vanliga. Följ med och utforska den ädla vällusten!
Utgiven: 2007
ISBN: 9789100114879
Förlag: Albert Bonniers Förlag
Format: Inbunden
Språk: Svenska
Sidor: 352 st
34 trestjärniga krogar i Europa tar dig med på en kulinarisk resa till de restauranger i Frankrike, Spanien och England som räknas till världens bästa och som alla har fått tre stjärnor i Guide Rouge från Michelin. Resans mål var att njuta gastronomi på allra högsta nivå och att få uppleva hur branschens skickligaste kökschefer och kockar förvandlar noggrant utvalda råvaror till ultimata smakupplevelser. I underhållande berättelser och fantastiska mat- och miljöbilder tecknas fascinerande porträtt av de exklusiva restaurangerna och deras bästa mat och vin.

De flesta av restaurangerna har sina rötter i klassiskt haute cuisine, i några fall moderniserat och förenat med ny teknik och nya smakriktningar. Andra har gått i bräschen för det molekylära eller laboratoriebaserade köket, medan åter andra kombinerar haute cuisine med regionala inslag eller inflytande från andra kontinenters kök. Men det som förenar alla dessa skickliga köksmästare och deras personal är en stor passion för yrket och en intelligens och fingerfärdighet utöver det vanliga. Följ med och utforska den ädla vällusten!
34 trestjärniga krogar i Europa tar dig med på en kulinarisk resa till de restauranger i Frankrike, Spanien och England som räknas till världens bästa och som alla har fått tre stjärnor i Guide Rouge från Michelin. Resans mål var att njuta gastronomi på allra högsta nivå och att få uppleva hur branschens skickligaste kökschefer och kockar förvandlar noggrant utvalda råvaror till ultimata smakupplevelser. I underhållande berättelser och fantastiska mat- och miljöbilder tecknas fascinerande porträtt av de exklusiva restaurangerna och deras bästa mat och vin.

De flesta av restaurangerna har sina rötter i klassiskt haute cuisine, i några fall moderniserat och förenat med ny teknik och nya smakriktningar. Andra har gått i bräschen för det molekylära eller laboratoriebaserade köket, medan åter andra kombinerar haute cuisine med regionala inslag eller inflytande från andra kontinenters kök. Men det som förenar alla dessa skickliga köksmästare och deras personal är en stor passion för yrket och en intelligens och fingerfärdighet utöver det vanliga. Följ med och utforska den ädla vällusten!
Begagnad bok (0 st)
Begagnad bok (0 st)