Mackor : 100 klassiska sandwichar från Reuben till Po' boy Upplaga 1
Mackor har utsetts till svensk vinnare i kategorin Bästa Kulinariska Historiebok (Best Culinary History Book) i den prestigefyllda tävlingen The Gourmand Awards, även kallad Kokboks-VM.
Årets Svensk Måltidslitteratur 2014 i kategorin Vardagsmåltider.
"Det vattnas ordentligt i munnen, och om det fanns ett pris som hette Årets förord skulle Cramby vinna det."
Mat-Magasinet
"Jonas Cramby har gjort det igen! Boken Mackor följer upp succén efter hans tidigare böcker Texas BBQ och Texmex från grunden."
Sundsvalls Tidning
"En kokbok som tar mackan på allvar."
Lantliv Mat & Vin
"Ett måste i kokbokshyllan."
Älskade Hem
När John Montagu, den fjärde hertigen av Sandwich, fick den briljanta idén att stoppa kallskuret kött mellan två brödbitar uppfann han inte bara den första, riktigt moderna måltiden. Han skapade en global besatthet. Idag finns det nämligen varianter av den portabla, billiga men framförallt läppsmackande goda mackan i de flesta kulturer och det är på tiden att det kommer en bok som tar ämnet på allvar.
I över 100 recept lär du dig bland annat hur du gör perfekta versioner av klassiker som club sandwich, reuben och BLT samt får bekanta dig med lite mer exotiska smörgåsar som muffulettas, tortas, po boys och banh mis. Mackor innehåller smörgåshistoria, mackfilosofi, hur man bakar de perfekta bröden, gör egen ost och charkuterier, dessutom vilka tillbehör och verktyg varje mackälskare alltid bör ha hemma.
Detta är helt enkelt en kokbok som äntligen ger den blygsamma mackan all den respekt som den förtjänar. För hemligheten bakom att leva lyckligt är ju trots allt, som musikern Warren Zevon sa på sin dödsbädd, att uppskatta varenda macka.
Jonas Cramby är frilansskribent, krönikör och krogskribent för Metro. År 2009 blev han utsedd till Årets krönikör av Sveriges Tidskrifter. Den mycket uppmärksammade kokboken Texmex från grunden gavs ut 2012 och den lika hyllade Texas BBQ 2013. Böckerna har översatts till sex språk.
"Jonas är krönikören och skribenten med den lika fantastiska som dråpliga formuleringsförmågan. Och på samma rejäla, grabbiga sätt som hans två tidigare kokböcker är Mackor en maffig kokbok som ger den blygsamma mackan all respekt den är värd."
Baka
"Den här boken tar den enkla smörgåsen på allvar och lyckas på så sätt skapa stora smakupplevelser."
Vin & Bar Journalen
"Boken Mackor är en fantastisk bok som fyller ett hålrum bland kokböcker som jag inte ens visste fanns. Äg den!"
Johan Engman, Sundsvalls Tidning
"En bok som ger mackan den respekt den förtjänar."
Mariefreds Tidningen
"Fantastiska mackor från olika delar av världens samsas i denna snygga bok. Oväntad bonus är många recept på plägg och tillbehör."
Sophie Berlin, Allt om Mat
"Vad det handlar om, vilket Jonas Cramby lyfter fram i boken, är just lite omsorg. Om man lägger ett par minuter extra på att göra en macka får man igen det mångdubbelt i upplevelsen."
Jan Gradvall, DI Weekend
Upplaga: 1a upplagan
Utgiven: 2014
ISBN: 9789127137592
Förlag: Natur & Kultur Allmänlitteratur
Format: Inbunden
Språk: Svenska
Sidor: 175 st
Mackor har utsetts till svensk vinnare i kategorin Bästa Kulinariska Historiebok (Best Culinary History Book) i den prestigefyllda tävlingen The Gourmand Awards, även kallad Kokboks-VM.
Årets Svensk Måltidslitteratur 2014 i kategorin Vardagsmåltider.
"Det vattnas ordentligt i munnen, och om det fanns ett pris som hette Årets förord skulle Cramby vinna det."
Mat-Magasinet
"Jonas Cramby har gjort det igen! Boken Mackor följer upp succén efter hans tidigare böcker Texas BBQ och Texmex från grunden."
Sundsvalls Tidning
"En kokbok som tar mackan på allvar."
Lantliv Mat & Vin
"Ett måste i kokbokshyllan."
Älskade Hem
När John Montagu, den fjärde hertigen av Sandwich, fick den briljanta idén att stoppa kallskuret kött mellan två brödbitar uppfann han inte bara den första, riktigt moderna måltiden. Han skapade en global besatthet. Idag finns det nämligen varianter av den portabla, billiga men framförallt läppsmackande goda mackan i de flesta kulturer och det är på tiden att det kommer en bok som tar ämnet på allvar.
I över 100 recept lär du dig bland annat hur du gör perfekta versioner av klassiker som club sandwich, reuben och BLT samt får bekanta dig med lite mer exotiska smörgåsar som muffulettas, tortas, po boys och banh mis. Mackor innehåller smörgåshistoria, mackfilosofi, hur man bakar de perfekta bröden, gör egen ost och charkuterier, dessutom vilka tillbehör och verktyg varje mackälskare alltid bör ha hemma.
Detta är helt enkelt en kokbok som äntligen ger den blygsamma mackan all den respekt som den förtjänar. För hemligheten bakom att leva lyckligt är ju trots allt, som musikern Warren Zevon sa på sin dödsbädd, att uppskatta varenda macka.
Jonas Cramby är frilansskribent, krönikör och krogskribent för Metro. År 2009 blev han utsedd till Årets krönikör av Sveriges Tidskrifter. Den mycket uppmärksammade kokboken Texmex från grunden gavs ut 2012 och den lika hyllade Texas BBQ 2013. Böckerna har översatts till sex språk.
"Jonas är krönikören och skribenten med den lika fantastiska som dråpliga formuleringsförmågan. Och på samma rejäla, grabbiga sätt som hans två tidigare kokböcker är Mackor en maffig kokbok som ger den blygsamma mackan all respekt den är värd."
Baka
"Den här boken tar den enkla smörgåsen på allvar och lyckas på så sätt skapa stora smakupplevelser."
Vin & Bar Journalen
"Boken Mackor är en fantastisk bok som fyller ett hålrum bland kokböcker som jag inte ens visste fanns. Äg den!"
Johan Engman, Sundsvalls Tidning
"En bok som ger mackan den respekt den förtjänar."
Mariefreds Tidningen
"Fantastiska mackor från olika delar av världens samsas i denna snygga bok. Oväntad bonus är många recept på plägg och tillbehör."
Sophie Berlin, Allt om Mat
"Vad det handlar om, vilket Jonas Cramby lyfter fram i boken, är just lite omsorg. Om man lägger ett par minuter extra på att göra en macka får man igen det mångdubbelt i upplevelsen."
Jan Gradvall, DI Weekend
Varje vecka tillkommer tusentals nya säljare. Bevaka boken så får du meddelande när den finns tillgänglig igen.